Hebahan Umum

Penghantaran Dokumen PTPTN kelompok kedua sesi JUN 2019

Dimaklumkan segala penghantaran dokumen pinjaman PTPTN kelompok kedua boleh dihantar terus ke cawangan PTPTN yang terhampir

Sila ikuti arahan yang diberikan:

1.  Sila semak butiran dokumen seperti  institusi,jurusan,kod program ,no akaun bank dan tempoh tajaan dan pastikan ia sama seperti surat tawaran belajar yang dikeluarkan

2.  Cetak dokumen perjanjian sebanyak 2 set( salinan fotokopi adalah dilarang sama sekali)

3.  Lengkapkan segala tandatangan,tarikh menggunakan pen dakwat hitam sahaja (mukasurat 2-6 dan 10-15)

4.  Tandatangan saksi boleh diperolehi melalui pegawai kerajaan gred A seperti guru,pensyarah atau lain-lain gred 41 keatas sahaja

5.  Pastikan tandatangan saksi berserta cop dan no ic yang lengkap

6.  Kosongan tandatangan pada mukasurat 9/15 oleh kerana ia ruangan untuk pihak PTPTN sahaja

7.  Sila lekatkan setem hasil rm10.00 pada mukasurat 7/15

8.  Sila lampirkan surat tawaran belajar serta dipalangkan di tengah-tengah surat tawaran dan didalamnya di tulis"untuk kegunaan PTPTN sahaja"

9.  Untuk pelajar yang memohon PTPTN semester 2 dan keatas,sila lampirkan surat pengesahan belajar yang boleh

diperolehi dari jabatan masing-masing berserta salinan keputusan peperiksaan

10.  Lengkapkan lampiran A

11.  Pastikan kesemua telah dilengkapkan dan dihantar terus ke cawangan PTPTN sebelum/pada 16 Ogos 2019

Sumber : Maklumat hebahan ini diterima melalui email daripada En.Muhamad Hanis Bin Abd Razak (JHEP,POLISAS) pada 13/08/2019 jam 11:34 pagi.

Permohonan Program Dermasiswa B40 Tahun 2019

Untuk makluman , JPA mempelawa pelajar lepasan SPM 2018 untuk memohon program dermasiswa B40 tahun 2019

Tarikh tutup permohonan adalah pada 14 Julai 2019

Untuk terma-terma permohonan sila rujuk link yang dibawah :

Sumber : Maklumat hebahan ini diterima melalui email daripada En. Muhamad Hanis Bin Abd.Razak (JHEP,POLISAS) pada 1007/2019 jam 08.59 pagi.

Borang Kajian Kepuasan Pelanggan 2019

Kajian Kepuasan Pelanggan ini dilaksanakan bertujuan untuk mendapatkan maklum balas anda sebagai salah satu usaha meningkatkan kualiti kemudahan dan perkhidmatan yang ditawarkan di POLISAS. Pihak Pengurusan POLISAS berterima kasih atas kesediaan Tuan / Puan memberikan maklum balas ini.

Sumber : Maklumat hebahan ini diterima melalui email daripada Pn.Norazura Binti Mohd Ali (PRO,POLISAS) pada 28/06/2018 jam 2.16 petang.

Jadual Serahan Dokumen PTPTN Sesi Jun 2019

Kepada pelajar yang telah lulus permohonan sila sediakan dan patuhi arahan berikut:

-Salinan kad pengenalan

-Salinan surat Tawaran IPTA

-Setem hasil rm 10.00 sebanyak 2 keping(setem boleh dipesan melalui HEP sebelum hari serahan dokumen)

-Cetak 2 set salinan dokumen perjanjian

-Hanya penggunaan pen hitam dakwat cair sahaja dibenarkan

-Tandatangan saksi boleh didapati melalui pensyarah jabatan masing-masing

-Kosongkan ruangan tarikh dan sila turunkan tandatangan ringkas diruangan yang telah ditetapkan

-Dokumen yang kemas SAHAJA akan diterima,sekiranya terdapat contengan atau liquid paper,sila cetak dokumen atau helaian yang dianggap rosak

11/07/2019

KHAMIS

9.30-12.45

JABATAN KEJURUTERAAN ELEKTRIK

JABATAN TEKNOLOGI MAKANAN

JABATAN KEJURUTERAAN AWAM

11/07/2019

KHAMIS

2.30-4.45

JABATAN PERDAGANGAN

JABATAN KEJURUTERAAN MEKANIKAL

TEMPAT: DEWAN KOKURIKULUM

*PELAJAR HENDAKLAH BERADA DI DEWAN 10 MINIT AWAL DARI WAKTU YANG DITETAPKAN DAN BERSAHSIAH KEMAS

*PELAJAR DIMINTA UNTUK MELENGKAPKAN DOKUMEN YANG DIPERLUKAN

*SETEM HASIL BOLEH DIPEROLEHI DI HEP

Sumber : Maklumat hebahan ini diterima melalui email daripada En. Muhamad Hanis Bin Abd.Razak (JHEP,POLISAS) pada 09/07/2019 jam 12:57 tengahari.

Permohonan Bantuan Pendaftaran Pelajar Ke Ipt Kerajaan Negeri Pulau Pinang Tahun 2019

Pihak Kerajaan Negeri Pulau Pinang telah menyediakan peruntukan bantuan pendaftaran pelajar ke IPT yang berjumlah RM1000.00(universiti di semenanjung),rm1200.00 bagi )universiti di Sabah untuk Sarawak.Peruntukan ini khusus untuk anak kelahiran negeri Pulau Pinang.

Permohonan dibuka mulai 1 Jun 2019 sehingga 30 Jun 2019

Sila rujuk link yang diberikan http://ibita.penang.gov.my/

Sumber : Maklumat hebahan ini diterima melalui email daripada En.Muhamad Hanis Bin Abd Razak (JHEP,POLISAS) pada 11/06/2019 jam 8.25 malam.